Film Carbon A.H.T.

Film Carbon A.H.T.

Încălzirea electrică în pardoseală cu Film Carbon A.H.T., este o metodă modernă și eficientă, utilizată în cazul pardoselilor calde (parchet laminat, parchet din lemn masiv, mochetă, PVC).

Filmul Carbon este marca A.H.T (Advanced Heating Technologies Ltd), cu puteri specifice de 150w sau 220w/mp, având o grosime de numai 0.35 mm, este certificat conform normelor europene în vigoare.

Specific încălzirii electrice în pardoseală cu Film Carbon, este consumul mic, datorat poziției și dimensiunilor elementului încălzitor. Practic în acest caz întreaga pardoseală devine un calorifer uriaș. De aici rezultă o repartiție uniformă a caldurii și un randament energetic superior altor sisteme de încălzire.

Avantaje ale incalzirii electrice in pardoseala:

▪ instalare rapidă; ▪ nu există pierderi de caldură comparativ cu sistemele clasice (conducte, centrale);
▪ încălzire rapidă fară consum de oxigen; ▪ menține o umiditate a aerului constantă și optimă;
▪ sunt igienice, nu se antrenează praful în încăperi; ▪ elimină mirosurile neplacute (fumul de țigare);
▪ nu ocupa spațiu în încăpere; ▪ nu necesită o încăpere specială, aerisită, sau încăperi de depozitare combustibil;
▪ pereții se mențin uscați, nu apare igrasie, mucegai; ▪ sunt securitare;
▪ nu necesită întreținere (revizii periodice, piese de schimb, etc); ▪ randament crescut comparativ cu alte sisteme de încălzire;
▪ consum redus față de sistemele clasice de încălzire între 10 și 25%; ▪ nepoluante, nu există deșeuri toxice, noxe, CO2;
▪ nu necesită aprobari (întocmire proiect, birocrație, șpaga, autorizații de racordare, timp pierdut); ▪ fară service, făra consumabile, făra revizii, făra nici o cheltuială !!!

Utilizari

◆ Încălzirea electrică în pardoseală cu Film Carbon este ideală pentru sălile de sport sau alte instituții publice, monumente istorice sau la clădiri ce nu suportă modificări ale grosimii pardoselei existente, locuințe, birouri, magazine, baruri, restaurante, chiar și în cazul clădirilor cu înalțime interioară ridicată (ex: biserici, săli sport, hale) realizându-se astfel economie de energie considerabilă.

◆ Temperatura în pardoseală sau tavan la fel ca și temperatura ambientală sunt monitorizate de către termostate, fiabile și performante, unele modele avaând și funcții de monitorizare a supraîncălzirii pardoselii.

◆ Pentru evitarea pierderilor de energie calorică prin fundație sau prin planșeul casei, este obligatorie montarea unui material izolator precum polistiren extrudat sau burete de înaltă densitate sau folosirea oricărui material izolator suficient de dens să susțina pardoseala și mobila. În felul acesta veți realiza și economii semnificative la factura de curent.

◆ Încălzirea electrică în pardoseală poate fi folosită ca sursă principală de caldură sau pentru suplimentarea necesarului de caldură, ca și sursă auxiliară.

◆ Se pot realiza variante de încălzire prin montarea filmului încălzitor în tavane sau pereți în spatele plăcii de rigips între profilele metalice de susținere, mochete, covoare sintetice sau de plastic. Am realizat lucrari de acest gen în locuințe, sedii de birouri, biserici și primării.

◆ Prin eliminarea caloriferelor sau a altor elemente încălzitoare cu montaj aparent dispar suprafețele ascunse, depozitare de praf, se marește suprafața utila a încăperii, se pot realiza rearanjari ale mobilierului fără nici o restricție.

◆ Considerând încălzirea electrică în pardoseală, ca și sursă principală de caldură, pentru o încăpere cu izolație normala, este suficient un procent de acoperire a pardoselii de 60-70%. Daca încălzirea în pardoseală este complementară altor surse de caldurî, deja existente, este suficient un procent de acoperire de 30% până la 50% în funcție de locație.

◆ În cazul constructiilor de lemn sau pe structură de lemn aceste precauții nu mai sunt necesare, lemnul fiind prin natura lui un bun izolator termic.

◆ Durata de viața a filmului încălzitor este estimată de producător la peste 50 de ani, garanția fiind de 10 ani, practic este egală cu durata de viață a pardoselii sub care a fost montat. Temperatura maxima a filmului este limitată constructiv și electronic la valori între 35-40 °C, această temperatură este sub valoarea specifică de degradare termica a pardoselii.