Ribon din Metale Amorfe

Ribon din Metale Amorfe

Articole - Robon dun Metale Amorfe

Ribonul din Metale Amorfe se prezinta sub forma unor benzi puse pe o plasa. Grosimea acestor covoare este de 3-4mm si se inglobeaza direct in adezivul de gresie. Este un material cu calitati deosebite, cu randament semnificativ, mai eficient decat al clasicelor cabluri incalzitoare folosite la incalzirea in pardoseala de mai bine de 40 de ani.

Materialul rezistiv este fabricat in SUA iar manufacturarea pentru aplicatia de incalzire in pardoseala este facuta de AHT (Advanced Heating Technologies Ltd) din Cipru. Punand covorul incalzitor direct in adeziv, raspunsul termic este rapid. Timpii de functionare ai unui sistem de incalzire in pardoseala cu acest material sunt intre 2-4 ore din 24, in functie de temperaturile exterioare, izolatia casei, temperatura solicitata, stilul de viata, etc. Ribonul are 150w/mp si se poate face o acoperire intre 65 si 80% din suprafata in functie de cat de bine este izolata casa, spatii vitrate, etc.

Ribonul din metale amorfe poate fi folosit la încălzirea spațiilor interioare (parchet, gresie, marmură, travertin) și degivrarea spațiilor exterioare (alei, rampe, terase, acoperișuri) datorită elementului încălzitor si revoluționar al metalului amorf. Sistemele de încălzire AHT au o eficientă economică și energetică ridicată, sunt complet sigure, ecologice, ușor de instalat și de întreținut.

Tehnologia avansată a sistemelor de încălzire electrică prin pardoseală AHT oferă un mediu familial cald, confortabil, de lux. Se poate utiliza în orice încapere cum ar fi: baie, bucătărie, living, cameră tehnică, subsol sau dormitor, putând fi instalat sub orice tip de pardoseală: gresie, piatră, lemn, parchet laminat sau mochetă.

ribon1Metalul amorf din bandă încălzitoare are o grosime de +25 microni și este semnificativ mai eficient comparativ cu cablurile electrice convenționale de încălzire, ca urmare a factorilor enumerați mai jos:

zona mare de transfer de căldură a ribonului;

masă redusă a elementului de încălzire;

grosimea izolației;

costuri reduse.

Datorită masei reduse a ribonului AHT, acesta lucrează superior celorlalte elementele de încălzire obișnuite. Ribonul AHT va începe încălzirea împrejurimilor sale mai repede decât tipul tradițional de cabluri încălzitoare. Acest lucru înseamnă că este mai eficient energetic decât alte sisteme de încălzire, astfel facturile de energie electrică vor fi mai mici la fel și costurile de întreținere.

Tehnologie

ath_imageCe este ribonul din metal amorf AHT?

Aliajele Metalice Amorfe sunt relativ materiale noi, în special disponibile în formă de panglici subțiri. Acestea sunt preparate din aliaje metalice topite printr-un procedeu de răcire rapidă. În această tehnică o panglică din aliaj metalic topit este turnat pe un tambur de cupru în rotație rapidă.

Datorită grosimii reduse a benzii, de la 20 la 30 microni, se răcește foarte repede (la o rată de aproximativ 1.000.000 grade/secundă). Deoarece solidificarea are loc atât de repede, structura cristalină nu are nici o șansă de formare, rezultând metalul amorf, sub forma unei panglici foarte subțiri (lățimea variază de la câțiva milimetri până la 10 cm).

advantages_imageCe este special la ribonul amorf?

Evident, absența unei structuri cristaline în ribonul amorf face ca acesta să fie special. Omogenitatea, structurile fără spații din aliajele metalelor amorfe oferă proprietăți mecanice unice precum anti-coroziune, rezistenta la uzură și proprietăți magnetice.

Eficienta

O sursa sigura de caldura

Ribonul amorf, funcționează la temperaturi mici și este, prin urmare, mai sigur, elimina riscurile de supraincalzire.

Nu există nici un fel de ardere periculoasă și neplăcuta de oxigen sau praf, nu are flacără deschisă, nu creează sentiment de sufocare sau de mirosurilori neplăcute în timp ce elementul de încălzire funcționează.

Potrivit pentru toate locatiile

Ribonul AHT este aplicabil la orice tip de clădire, indiferent dacă aceasta este nou construită, renovată sau modernizată, atât pentru proprietăți rezidențiale cât și comerciale cu trafic intens.

Camp electromagnetic neglijabil

Măsurători ale intensității câmpului electromagnetic generat de ribonul AHT au dovedit că acesta este neglijabil în comparație cu limitele EMF acceptate. Ribonul AHT a trecut teste riguroase de siguranță și are toate aprobările necesare.

Performante superioare de incalzire

Materialul se folosește pentru încălzirea suprafețelor acoperite cu gresie, marmură, granit, mozaic și în general a oricaror suprafețe ceramice. Aceste suprafețe sunt bune conductoare de căldură, de aceea suprafețele acoperite cu aceste materiale se numesc "pardoseali reci" și au durată lungă de viață !

Tehnologia AHT are un avantaj important în ceea ce privește durata de viață, datorită temperaturii scăzute a elementului de încălzire.

Potrivit pentru toate tipurile de pardoseala

Datorită temperaturii de lucru scăzută a ribonului AHT, acesta poate fi încorporat în sapa autonivelanta, in adezivul de gresie sau direct deasupra șapei peste izolatorul de ruperea termică, în cazul pardoselelor calde (parchet, dușumea, linoleum, mocheta, etc.)

Alte avantaje

Ribonul AHT are și alte avantaje clare, fiind forma cea mai confortabilă și naturală de încălzire, este discret, sigur și practic, nu necesită mentenanță, completează alte sisteme de economisire a energiei pentru încălzire - de exemplu cazane cu condensare, panouri solare, pompe de căldură și sisteme de cogenerare a energiei termice, este simplu și ieftin de instalat.

Alte Articole

Articole/Data

August 2020
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Cuvinte Cheie

Dimensiuni

Covorașe încălzitoare
Lățime 0.5 m
Lungime 1.2ml, 1.5ml, 2.0ml, 2.5ml, 3.0ml, 3.5ml, 4.0ml, 4.5ml, 5.0ml, 5.5ml, 6.0ml, 6.5ml, 7.0ml
Grosime Aprox 3-4mm
Putere 150W/mp
Covorașe încălzitoare
Lățime 1 m
Lungime 1ml, 1.5ml, 2.0ml, 2.5ml, 3.0ml, 3.5ml, 4ml
Grosime Aprox 3-4mm
Putere 150W/mp
WhatsApp chat