Film Carbon Daewoo Koreea

Film Carbon Daewoo Koreea

Încălzirea electrică în pardoseală cu Film Carbon este o metodă modernă și eficientă de incalzire, utilizată în cazul pardoselilor uscate: parchet laminat, parchet din lemn masiv, mochetă, PVC dar si in perete sau tavan, in spatele placii de rigips.

Datorita tehnologiei, caracteristica sistemului de incalzire in infrarosu, Filmul Carbon mai are si urmatoarele avantaje: durabilitatea in timp, usurinta modului de utilizare si securitatea de functionare.

Filmul folosit este marca Daewoo Koreea cu putere specifica de 80w/mp, 160w/mp sau 220w/mp, avand o grosime de numai 0,35mm si este certificat conform normelor europene in vigoare. 

Specific încălzirii electrice în pardoseală cu Film Carbon este consumul mic, datorat poziției și dimensiunilor elementului încălzitor. Practic în acest caz întreaga pardoseală devine un calorifer uriaș. De aici rezultă o repartiție uniformă a caldurii și un randament energetic superior altor sisteme de încălzire.

Durata de viata a filmului incalzitor este estimata de producator la peste 35 de ani de utilizare, garantia fiind de 10a ni, practic este egala cu durata de viata a pardoselii sub care a fost montat. Temperatura maxima a filmului este limitata constructiv si electronic la valori de 35-40°C, aceasta temperatura fiind sub valoarea de degradare termica a pardoselii.

Avantaje ale incalzirii electrice in pardoseala:

 • instalare rapidă;
 • nu există pierderi de caldură comparativ cu sistemele clasice (conducte, centrale);
 • încălzire rapidă fară consum de oxigen;
 • menține o umiditate a aerului constantă și optimă;
 • sunt igienice, nu se antrenează praful în încăperi;
 • elimină mirosurile neplacute (fumul de țigare);
 • nu ocupa spațiu în încăpere;
 • nu necesită o încăpere specială, aerisită, sau încăperi de depozitare combustibil;
 • pereții se mențin uscați, nu apare igrasie, mucegai;
 • sunt securizate;
 • nu necesită întreținere (revizii periodice, piese de schimb, etc);
 • randament crescut comparativ cu alte sisteme de încălzire;
 • consum redus față de sistemele clasice de încălzire între 10 și 25%;
 • nepoluante, nu există deșeuri toxice, noxe, CO2;
 • nu necesită aprobari (întocmire proiect, birocrație, șpaga, autorizații de racordare, timp pierdut);
 • fară service, făra consumabile, făra revizii, făra nici o cheltuială !!!

Utilizari

◆ Încălzirea electrică în pardoseală cu Film Carbon este ideală pentru sălile de sport sau alte instituții publice, monumente istorice sau la clădiri ce nu suportă modificări ale grosimii pardoselei existente, locuințe, birouri, magazine, baruri, restaurante, etc. In cazul clădirilor cu înalțime interioară ridicată (ex: biserici, săli sport, hale) rezultatele obtinute din economia de energie sunt consiederabile.

◆ Temperatura în pardoseală sau tavan la fel ca și temperatura ambientală sunt monitorizate de către termostate, fiabile și performante, unele modele având și funcții de monitorizare a supraîncălzirii pardoselii.

◆ Incalzirea electrica in pardoseala poate fi folosita ca sursa principala de caldura sau pentru suplimentarea necesarului de caldura , ca si sursa auxiliara.

De exemplu: pentru o incapere cu izolatie normala, este suficient un coeficient de acoperire a pardoselii de 60-70%. Durata de functionare a instalatiei este de aproximativ 3-5ore din 24 de ore, in restul timpul instalatia fiind oprita, fara a exista consum de enrgie.

Daca incalzirea in pardoseala este complementara altor surse de caldura, deja existente, este suficient un coeficient de acoperire de 30% pana 40% din suprafata. 

◆ Pentru evitarea pierderilor de energie calorică prin fundație sau prin planșeul casei, este obligatorie montarea unui material izolator fata de pereti, cu ajutorul unei bande izolatoare perimetrale. Materialul izolator poate fi polistiren extrudat sau burete de înaltă densitate sau oricare alt material izolator suficient de dens să susțina pardoseala și mobila, folie dublu aluminizata cu bule de aer (pentru tavane si pereti).

◆ Se pot realiza variante de încălzire prin montarea filmului încălzitor în tavane sau pereți în spatele plăcii de rigips între profilele metalice de susținere, mochete, covoare sintetice sau de plastic. Am realizat lucrari de acest gen în locuințe, sedii de birouri, biserici și primării.

◆ Prin eliminarea caloriferelor sau a altor elemente încălzitoare cu montaj aparent dispar suprafețele ascunse, depozitarea de praf, se marește suprafața utila a încăperii, se pot realiza rearanjari ale mobilierului fără nici o restricție.

◆ Considerând încălzirea electrică în pardoseală, ca și sursă principală de caldură, pentru o încăpere cu izolație normala, este suficient un procent de acoperire a pardoselii de 60-70%. Daca încălzirea în pardoseală este complementară altor surse de caldurî, deja existente, este suficient un procent de acoperire de 30% până la 50% în funcție de locație.

◆ În cazul constructiilor de lemn sau pe structură de lemn aceste precauții nu mai sunt necesare, lemnul fiind prin natura lui un bun izolator termic.

◆ Încălzirea electrică în pardoseală poate fi folosită ca sursă principală de caldură sau pentru suplimentarea necesarului de caldură, ca și sursă auxiliară.

◆ Durata de viața a filmului încălzitor este estimată de producător la peste 50 de ani, garanția fiind de 10 ani, practic este egală cu durata de viață a pardoselii sub care a fost montat. Temperatura maxima a filmului este limitată constructiv și electronic la valori între 35-40 °C, această temperatură este sub valoarea specifică de degradare termica a pardoselii.

WhatsApp chat