Degivrare cu Ribon

Degivrare cu Ribon

degivrare-cu-ribon

Sistemele de degivrare AHT sunt dispozitive de încălzire de înaltă calitate, concepute pentru topirea gheṭii şi zăpezii care acoperă străzile, trotuarele, jgheaburile precum şi a rampelor de acces in garaje. Sistemul mai poate fi folosit ca protectie impotriva depunerii zapezii pe terenurile de sport (stadioane, terenuri de tenis, etc.) iar recent a fost utilizat pentru incalzirea marilor cladiri industriale si a spatiilor de depozitare. Utilizarea ribonului in agricultura poate grabi cresterea anumitor flori si legume.

Sistemul AHT este bazat pe o tehnologie unică, patentată de încălzire cu metal amorf special dezvoltat pentru a rezolva pericolele cauzate de vremea rece şi dură. Acest produs are avantaje semnificative comparativ cu orice alt tip de cabluri hidronice sau electrice.

Principalele avantaje sunt după cum urmează:
o mai mare suprafață de contact cu solul rece sau gheaṭa; design inovator a cablului de încălzire;
ajunge la temperatura de lucru rapid; generatoare de căldură în mod uniform;
economii de energie; mai puţin costisitoare;
încredere şi durabilitate; instalarea este extrem de simplă;
garanție 15 ani și durata de viață între 50 și 90 ani;  
Perfect sigur împotriva riscurilor de electrocutare, elementul de încălzire este patentat şi fabricat de AHT; este format din următoarele componente: panglică filmată amorfă, strat intern, retur plumb (una sau două fire conform poză), teacă de aluminiu, plumb de împământare, strat extern și strat ignifug.
Avantaje degivrare jgheaburi și burlane: topește dopurile de gheață și infilitrațiile la nivelul acoperișului sau al scurgerilor, acestea putand fi complet eliminate prin utilizarea cablurilor electrice montate în interiorul jgheaburilor și burlanelor.
Avantaje degivrare rampe, căi de acces și trepte: montând un sistem de degivrare în zonele de acces ați rezolvat orice problemă legată de alunecare sau derapare pe timpul iernii. Cu astfel de sisteme înlaturați orice urmă de zăpadă dar și poleiul care se poate forma în anotimpul friguros.
 

Elementul de încălzire este proiectat conform standard 515.1 IEEE pentru aplicaţii subterane şi expuse in aer liber. Randamentul energetic ridicat si puterea specifica mare, fac ca aceste materiale sa nu aiba concurenta in raport cu alte forme de incalzire. Puterea specifica maxima, pentru aceste benzi incalzitoare, este de 62 W/ml, puterea specifica recomandata/mp este intre 250W/mp si 500W/mp.

Tensiunea de alimentare, poate avea orice valoare intre 110V si 600V, singura restrictie fiind curentul maxim prin banda, care nu trebuie sa depaseasca 5A. Temperatura maxima, la care se poate incalzi un element este de 700C. Prin alegerea adecvata a pasului benzii incalzitoare se pot obtine, cu usurinta diverse puteri specifice. Acoperirea necesara este intre 15% si 30% din suprafata de incalzit, in functie de specificatiile si cerintele fiecarei aplicatii in parte.Benzile incalzitoare AHT, pentru exterior, pot fi utilizate, sub mozaic, sape, marmura, asfalt, pavele, pietris, etc. Acestea sunt izolate si prevazute cu impamantare ceea ce le face extrem de sigure pentru utilizatori. Fiecare circuit incalzitor va fi protejat printr-o siguranta diferentiala. Nu necesita intretinere in timp, ceea ce duce la cheltuieli de mentenanta nule pe toata durata de exploatare.

Prin o automatizare inteligenta a sistemului de degivrare, se economisesc si consumurile de curent electric, sistemul pornind doar la primii fulgi de zapada. Termostatele pentru degivrare si aplicatii de exterior sunt mai complicate decat cele de interior ele trebuie sa satisfaca conditii de mediu mai severe. Traductorii cuprind un senzor de umezeala si un senzor de temperatura, care functioneaza independent si comunica cu echipamentul de automatizare. Acesta prelucreaza informatia primita si comanda, daca este necesar, alimentarea covorasului incalzitor. Folosirea a doi senzori previne functionarea inutila a echipamentului de degivrare, atunci cand afara este frig, dar nu este zapada sau gheata. In acest mod rezulta o economie importanta de energie.

Pe de alta parte instalatia de degivrare poate fi folosita si ca instalatie de incalzire in pardoseala, atunci cand se doreste creearea unui ambient placut pe o terasa. Automatizarile pentru degivrare sunt echipamente complexe utilizate in cazul suprafetelor mari sau cu destinatii special. Aceasta categorie de echipamente este mult mai costisitoare decat termostatul de exterior, iar pretul rezulta in urma proiectarii instalatiei si alegerii componentelor. De fapt aceste echipamente sunt dedicate fiecarui proiect in parte, de aceia nu au un pret definit. Pentru o oferta de pret cu sistemele electrice de degivrare va rog sa-mi trimiteti dimensiunile suprafetelor ce le aveti de degivrat, cat si tipul pardoselii folosite. Pentru mai multe detalii si prezentare, nu ezitati sa ne contactati!