Ribon-ul din metale amorfe se prezinta sub forma unor benzi puse pe o plasă. Grosimea acestor covoare este de 3-4mm și se înglobează direct în adezivul de gresie. Este un material cu calități deosebite, cu randament semnificativ, mai eficient decât al clasicelor cabluri încălzitoare folosite la încălzirea în pardoseală de mai bine de 40 de ani.

Materialul rezistiv este fabricat in SUA iar manufacturarea pentru aplicatia de incalzire in pardoseala este facuta de AHT (Advanced Heating Technologies Ltd) din Cipru. Punand covorul incalzitor direct in adeziv, raspunsul termic este rapid. Timpii de functionare ai unui sistem de incalzire in pardoseala cu acest material sunt intre 2-4 ore din 24, in functie de temperaturile exterioare, izolatia casei, temperatura solicitata, stilul de viata, etc. Ribonul are 150w/mp si se poate face o acoperire intre 65 si 80% din suprafata in functie de cat de bine este izolata casa, spatii vitrate, etc.

Ribonul din metale amorfe poate fi folosit la încălzirea spațiilor interioare (parchet, gresie, marmură, travertin) și degivrarea spațiilor exterioare (alei, rampe, terase, acoperișuri) datorită elementului încălzitor si revoluționar al metalului amorf. Sistemele de încălzire AHT au o eficientă economică și energetică ridicată, sunt complet sigure, ecologice, ușor de instalat și de întreținut.

Tehnologia avansată a sistemelor de încălzire electrică prin pardoseală AHT oferă un mediu familial cald, confortabil, de lux. Se poate utiliza în orice încapere cum ar fi: baie, bucătărie, living, cameră tehnică, subsol sau dormitor, putând fi instalat sub orice tip de pardoseală: gresie, piatră, lemn, parchet laminat sau mochetă.

ribon1Metalul amorf din bandă încălzitoare are o grosime de +25 microni și este semnificativ mai eficient comparativ cu cablurile electrice convenționale de încălzire, ca urmare a factorilor enumerați mai jos:

  • zona mare de transfer de căldură a ribon-ului;
  • masă redusă a elementului de încălzire;
  • grosimea izolației;
  • costuri reduse.

Datorită masei reduse a ribon-ului AHT, acesta lucrează superior celorlalte elementele de încălzire obișnuite. Ribon-ul AHT va începe încălzirea împrejurimilor sale mai repede decât tipul tradițional de cabluri încălzitoare. Acest lucru înseamnă că este mai eficient energetic decât alte sisteme de încălzire, astfel facturile de energie electrică vor fi mai mici la fel și costurile de întreținere.